Vårt mål: Nöjda kunder varje gång

Hemstädning i Solna

Om du har hittat till den här sidan är det sannolikt att du tillhör dem som funderar på att ta hjälp med städningen i hemmet, snarare än att du är på jakt efter städtips. Det är många som känner att tiden inte räcker till för att hålla det så rent och snyggt som man önskar i hemmet, åtminstone inte om det skall bli tid över till annat också. Att hinna med vänner och familj, sina intressen och annat underhåll som krävs i bostaden är ingen lätt uppgift när så gott som alla idag måste jobba heltid. Därför kan det vara smart att överväga att ta hjälp med städningen för att få väl behövd avlastning och att kunna lägga mer av fritiden på roligare saker än denna typ av ”måsten”. 

Prisvärt med RUT-avdrag

Extra smart är det att ta hjälp med hemstädning och andra hushållsnära tjänster av en firma som låter dig utnyttja det så kallade RUT-avdraget. RUT står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och är ett avdrag som staten ger på just den typen av tjänster som utförs i din bostad. Visst underhåll och trädgårdsarbete såsom gräsklippning räknas också in i den typ av tjänster som man får göra avdrag för. Du kan läsa mer om RUT-avdraget på Skatteverkets hemsida för att lära dig mer om exakt vad du får göra avdrag för och inte.

Hemstädning är en av de tjänster som vi vet att man får göra avdrag för och därför ger vi avdraget direkt på fakturan. Sedan 2009 är det nämligen möjligt att göra detta så att du slipper lägga ut pengarna först och sedan måste vänta fram till deklarationen för att få tillbaka dina utlägg. Du betalar alltså halva priset för tjänsten direkt och behöver inte oroa dig för ytterligare kostnader. Du anger bara hur mycket du har lagt ut i deklarationen. Du får göra avdrag upp till 50000 kronor per år för den här typen av tjänster, vilket innebär många städtimmar.

Tack vare RUT-avdraget har det alltså blivit mycket prisvärt att ta hjälp med städningen och om du exempelvis väljer att ta hjälp med städningen en gång i veckan blir det också många timmar per år som du kan ägna åt något som du tycker är roligare. Om det känns för dyrt räcker det kanske med varannan vecka eller en gång i månaden. Skippa några koppar latte eller utelunchen nån gång i veckan och lägg pengarna på städningen istället. Vi är säkra på att det kommer att kännas värt det.

Ordentligt rent redan från början

Första gången rekommenderar vi att du bokar en storstädning så att alla ytor blir ordentligt rengjorda, även såna som man inte behöver rengöra varje vecka. Det gör det lättare för oss att bibehålla ytorna rena med en vanlig veckostädning och du kan känna dig säker på att allt har fått en genomgång.

Vid en storstädning utför vi arbetsmoment som inte ingår i en vanlig veckostädning då det vanligen räcker med att man bara gör dessa moment då och då. Vi rengör inuti kylen och frysen, i garderober, kökslådor och skåp samt badrumsskåp under förutsättning att du tömt dem först. Vi rengör allt kakel och rensar golvbrunnar. Vi torkar rör och element samt fast belysningsarmatur.

Alla fönster putsas och vi torkar alla fönsterkarmar. I köket rengör vi ugnen, plåtar och galler och även diskmaskinen invändigt. Allt detta är saker som det räcker att man gör några få gånger per år. Om du känner att du vill få det utfört oftare är du självklart välkommen att boka in storstädning mer frekvent.

I storstädningen ingår förstås alla de moment som en vanlig veckostädning innehåller nämligen:

  • Dammsugning och torkning av golv i alla rum
  • Dammsugning av mattor och klädda eller stoppade möbler
  • Avtorkning av möbler (upp till 1.80 m höjd), borttagning av fläckar på dörrar, golvlister, golv och speglar (som är högst 1 x 1 meter)
  • Dammtorkning av fönsterbrädor och tavlor
  • Rengöring av arbetsbänkar, diskbänken och spisen i köket
  • Avtorkning av utsidan på vitvarorna, vattenkranen, kaklet över diskbänken och köksluckorna vid behov
  • Rengöring av duschen/badkaret i badrummet samt förstås handfatet, toaletten och utsidan av vitvarorna
  • Borrtagning av fläckar på badrumsskåpet vid behov

Kontakta oss gärna så berättar vi i detalj om vad som ingår i de olika typerna av städning samt om extratjänster som du kan välja att köpa till. Som tillval kan vi bland annat erbjuda strykning, tvätt av kläder och sängkläder, vattning av blommor och sophämtning.

Löpande kvalitetskontroller

Vi har ett aktivt pågående kvalitetsarbete i vår verksamhet för att ständigt se till att våra kunder är nöjda och för att få veta vad vi kan bli bättre på. Vår personal arbetar med checklistor för att se till att allt hinns med i städningen och vi har ett program för uppföljning. Arbetsledningen arbetar tillsammans med personalen för att utvärdera arbetet och ge dem vidareutbildning och vi jobbar med återkoppling från våra kunder för att se hur vårt arbete motsvarar deras behov och önskemål. 

Vilka är vi?

Vi som ligger bakom den här sidan jobbar med många olika typer av städning, hemtjänst och trädgårdsarbete i Solna och andra kommuner i Stockholmsområdet. Vi hjälper dig gärna med både hemstädning och fönsterputsning och ser till att du får ett högkvalitativt arbete utfört där flexibilitet och miljötänk också är viktiga faktorer. Vi vill hjälpa dig på de tider som passar dig och vi gör det med metoder som är skonsamma för vår omvärld.

När en ny kund kommer till oss för att få hjälp med hemstädning går vi först igenom vad det är du vill ha hjälp med, hur stora ytor det handlar om och vilka tider som passar dig bäst. Vi bokar sen in en första städning där du är på plats så att du får se hur vi arbetar och ge os återkoppling på vad du tycker om arbetet.

En annan god anledning att anlita oss är att vi är måna om att ha en så liten miljöpåverkan som möjligt, vilket vi säkerställer genom att använda oss av mikrofiberdukar, vilket minskar kemikaliebehovet och av miljövänliga städprodukter när vi väl måste använda oss av kemikalier.

Kontakta oss så hjälper vi dig med din hemstädning i Solna!